Dag 5-6

Zo vrijdag en zaterdag weer lekker gewerkt en precies volgens planning 🙂 aan het einde van de week de vloer dicht.

Het was best wel een gepuzzel om vooral de riolering aan te sluiten en te bepalen hoe die loopt. Je wil eigenlijk geen buizen door de balken laten lopen en zo min mogelijk buizen onder het onderstel. Helaas kon ik daar dan toch niet helemaal onderuit komen en zodoende gaat de afvoer van de spoelbak in de keuken rechtstreeks naar beneden en zal later op de hoofdriolering die onder het onderstel komt worden aangesloten. De overige riolering (van de badkamer) kon mooi tussen de balken blijven en dat kwam dus mooi uit.

De bedoeling voor de toekomst is om het afwater van het huisje zelf te zuiveren middels rietzuivering en ook komt er een composttoilet. Maar omdat dit (budget) niet gelijk kan zorg ik dat het voorlopig gewoon op de riolering (die aanwezig is) kan worden aangesloten en pas ik het later aan.

Tevens heb ik al een aantal elektrabuizen door de vloer gelegd, zodat er later minder leidingen over de vloer gelegd hoeven te worden.

Tevens alle doorvoerleiding aangelegd (water, stroom en kpn) zodat die later van buiten ingevoerd kunnen worden. Ik was er in 1e instantie toch een aantal vergeten en moest even wat open halen om ze er alsnog in te maken.

Uiteindelijk dus alles dicht kunnen maken met osb platen en fase 1; de vloer is afgerond.

Volgende week ga ik beginnen met het framewerk en hopelijk staat aan het einde van de week het geraamte van de woning overeind!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s