Dag 21-22

Zo het gaat allemaal niet vanzelf de laatste dagen.

Gisteren ben ik bijna heel de dag bezig geweest met de isolatie op het dak aan het plaatsen. Kom ik er op het eind achter dat ik 1 plaat te kort kom en dat ik niet genoeg schotels en schroeven heb. Die heb ik dus vanmorgen maar gehaald en eerst het dak afgemaakt. Nu dus nog even wachten op de laatste plaat.

Daarna heb ik nog de laatste agepan buitenplaten geplaatst. Ik moet er nog naast en onder de pui plaatsen.

Vervolgens heb ik de kozijnen behandeld met lijnolie. Ik heb ze nu al behandeld omdat ik straks als de kurk geplaatst is moeilijker in de sponning bij kan, vandaar dat ik het eerst gedaan heb.

En toen de kurk…

Mijn methode die ik wilde gebruiken kon ik al snel overboord gooien. Het was de bedoeling om gaatjes te boren  van 2 cm diep, daar een schroef met ringetjes zodat het goed klemt en vervolgens het gaatje dichtzetten met een kurkpropje. Ik heb zo’n proppenboor, maar dat werkt wel bij hout en dus niet bij kurk. Het enige wat eruit kwam was losse kurk. Dus bedenken wat nu. Ok schroeven gewoon zo in het kurk. Ik heb schroeven voor buitengebruik die een mat zwarte coating hebben. Ik heb er even een paar ingedraaid en ze vallen eigenlijk niet op. Enige nadeel is dat ik niet de juiste maat heb. En de kit was ook nog niet binnen..

Morgen komen dus de juiste schroeven en kit binnen, maar aangezien dat pas ’s middags wordt zal ik pas zaterdag echt verder met de kurk kunnen. Ik heb nog wel even een proefbaan gemaakt om te zien hoe ze aansluiten op elkaar en hoe het eruit ziet.

Morgen maar beginnen aan de leidingen binnen denk ik..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s