17-03-2019

Zo eindelijk weer een update.

De laatste weken is het niet zo opgeschoten om een aantal redenen. Ten eerste was ik met een klus bezig en toen kreeg ik de griep en een hardnekkige ook waar ik 2 weken behoorlijk last van gehad heb. En nu is het nog niet helemaal weg, maar voel ik me wel ok.

Daardoor dus vertraging bij de klus waar ik bezig was en dus ook vertraging met de bouw van mijn tiny house.

Deze week vanaf woensdag heb ik er weer vol tegenaan kunnen gaan. Ik kreeg gelijk hulp van Fred en op woensdag hebben we een 1e gedeelte van de boeiboorden kunnen.

Tevens zijn we op de plaats waar het tiny house komt de plek gaat uitzetten. Er moet namelijk een gat gegraven worden, zodat er geel zand in kan en betonplaten op de dragende punten. Tevens om zo het huisje wat lager te krijgen, zodat je buiten niet te veel treden krijgt om naar binnen te kunnen.

Vrijdag hebben we het 2e gedeelte kunnen ophangen en ze hangen erg mooi. De ronding aan de onderkant is mooi gelukt. Helaas zitten er afdrukken op van de afstandslatjes waar de planken om gelegen hebben en we hebben geprobeerd om dit weg te schuren, maar dat was geen succes. Dus heb ik besloten om het eerst maar een paar maanden buiten onder invloer van de elementen aan te kijken en te zien of het bijtrekt, om vervolgens nog een laagje olie er overheen te doen.

Nog even langs de plek gereden waar die komt en er lag een zeer net uitgegraven gat. Nu de betonplaten nog.

Zaterdag eerst de boeiboorden helemaal afgemaakt en vervolgens het dak gereed gemaakt voor de dakdekker. In de middag ben ik weer verder gegaan met de kurk.

Vandaag kwam de dakdekker. Topgozer! Fijn dat die zo snel kon komen. Het dak zou eerst van 1 stuk epdm gemaakt worden en dan losliggend met balast. In overleg met de dakdekker hebben we dit gewijzigd. 1 groot stuk zou namelijk ivm de gloeiing van het dak bij de dakranden heel lastig zijn om netjes te krijgen. Het zijn nu dus banen epdm geworden die aan 1 kant mechanisch en aan de andere kant gelijmd zijn. Nu hoeft er ook geen balast op en daardoor is dit eigenlijk de beste oplossing. Er zou anders tijdelijk grind op dak komen, totdat er zonnepanelen of een groen dak op zou komen. Nu hoeft er dus niks op en straks ook niet af en dat is wel fijn.

het dak is netjes geworden en zeker icm de aluminium kraal is het erg fraai.

Zelf ben ik nog bezig geweest met het kurk en ook met de afdekking boven de kozijnen. hier moet namelijk iets op komen voor het water. Nu had ik een lateislabbe besteld en erop gezet, maar dat was niet erg fraai. Nu komen er gewoon alumium lekdorpels boven en hopelijk kan ik die snel ergens halen, want ik heb namelijk een deadline!

De 25e gaat het huisje namelijk naar zijn plekje toe. Dus dan moet die in ieder geval wind en waterdicht zijn, wat nu met het dak al bijna het geval is. het wordt dus nog hard werken de komende week om alles gereed en transport klaar te krijgen!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s