24-03-2019

Zo weer een week verder.

Drukke weken dus heb ik maar tijd om 1 x per week een update te doen.

Deze week weer verder gegaan met de kurk en uiteindelijk zit nu al het kurk ertegen en ik ben er erg tevreden over. Het geeft een mooie uitstraling, maar ik ben benieuwd als die buiten staat. Binnen is toch anders, zeker omdat het best donker in de loods is. En ik ben ook benieuwd hoe snel het zal verkleuren. Uiteindelijk zou het een goudgele kleur moeten worden dus dat is wel wat anders als het donkerbruine dan het nu is.

De details bij de ramen aan de bovenkant waren wat lastig omdat ik geen goed materiaal kon vinden dat het waterdicht maakt en netjes uitzag. Uiteindelijk heb ik epdm gebruikt net als aan de zijkant en onderkant van de kozijnen. Deze heb ik op het kozijn gelijmd. Helaas niet helemaal milieuvriendelijk, maar soms kan het niet anders helaas. Waterdichtheid is toch belangrijker.

Ik ben blij dat de kurk er nu tegen zit. Het was een makkelijk te verwerken materiaal, maar gaf wel veel rotzooi/kurkstof. Het heeft ook wel wat langer geduurd als gehoopt om het er tegenaan te brengen, maar goed nu is het klaar en moet er alleen nog een waterafstotende coating tegen om het extra waterafstotend te maken.

Gisteren ben ik nog begonnen met de overstekken van het terras en het uitvullen voor de planken die naast de kurk komen. Ik heb nog tot woensdag, want dan moet die naar buiten dus ik wil zoveel mogelijk houtwerk gedaan hebben.

Normaal zou mijn TH morgen naar zijn plek gaan, maar na overleg met de transporteur afgelopen woensdag hebben we het verplaatst naar 2 april. Dit omdat ze op 1 april een nieuwe evenaar binnenkrijgen om te hijsen. Daarmee kan mijn TH beter gehesen worden met minder kans op beschadigingen en dat is wel zo fijn.

Tevens hebben we woensdag de transportroute gereden en er zijn een paar krappe plekken, maar er zouden geen grote problemen moeten zijn met het transport.

Zoals gezegd. Woensdag moet mijn TH naar buiten. De loods is namelijk nodig voor iets anders dus zal mijn TH even buiten moeten staan, maar hij is waterdicht dus dat is geen probleem.

Nog even een paar dagen doorwerken en dan kan die naar zijn eindbestemming 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s