07-04-2019

Zo, weer een week verder en mijn TH staat op zijn plek.

Vanzelf ging het niet, maar het is uiteindelijk gelukt 🙂

Maandag heb ik samen met mijn vader nog wat zeilen op het dak aangebracht. Zodoende om het dak en de kurk tijdens het transport te beschermen, want aan het begin en einde van de route moet er door een stuk bos gereden worden en dan is het fijn als de takken geen schade aanbrengen. Tevens heb ik nog wat schoren aangebracht voor het transport.

Maandag belde ze nog over het transport en ipv 730 komen ze pas om 1300.

Dinsdagmorgen hebben ze eerst nog glas afgeleverd op de plek van mijn TH en daarna terug naar Schijf gereden. Om 13 uur was de dieplader er.

Ik had het transport uitgesteld omdat ze een extra evenaar op 1 april zouden krijgen. En met 2 evenaars gaat het makkelijker als met 1. Maar goed komt de vrachtwagen en heeft die er maar 1 bij. Beetje raar. Wacht je een week en dan komen ze nog maar met 1.

Nou ja goed. Ze hebben de dieplader ernaast gezet en begonnen met het aanbrengen van hijsbanden en de evenaar. Omdat de boeiboord erg zwak is mochten de banden er niet tegenaan komen. Dit bleek een probleem te veroorzaken. Het TH begon namelijk schuin te hangen :(. Uiteindelijk na een hoop geprul hebben ze de evenaar iets ingekort en konden ze eindelijk met succes het TH optillen en op de dieplader zetten.

Vervolgens hebben ze hem helemaal vastgezet met spanbanden en kon de reis beginnen. Het is maar een korte afstand, maar we waren toch een dik uur onderweg. Verkeer moet natuurlijk tegengehouden worden en er kan niet zo hard gereden worden.

UIteindelijk aangekomen op de plek van bestemming. Helaas is er toch een tak langs het kurk gegaan, met een lichte kras en een klein stukje afgebroken kurk. Jammer, maar dat komt wel goed.

Daarna hebben ze het TH van de dieplader afgezet op een grasveld, omdat de dieplader niet dichterbij kon komen. Vervolgens werd het TH met een kleine tractor naar zijn plek gereden en dan ging ook allemaal prima. Omdat het al laat was hebben we hem voor het kavel afgezet.

Toen begon het hard te regenen en ik wilde perce de zeilen eraf halen en de tijdelijke hwa aansluiten. Gevolg: zeiknat, maar de zeilen zijn eraf.

De volgende middag weer verder. Mbv de tractor mijn TH op zijn kaveltje zetten. Dat viel nog niet mee, want het moest erg haaks/ er was weinig plek om te draaien. Uiteindelijk staat die schuin om de helling en afgekoppeld om de tractor te verplaatsen. Schuin op de helling en het TH bleef gewoon staan, weinig beweging in te krijgen. Maar na wat duwen uiteindelijk wat beweging erin en verder op zijn plek. Pootjes eronder en stellen maar. Ik heb het eerst globaal weggezet en ’s avonds met een krik erbij helemaal waterpas gezet. Er moeten nog 2 pootjes onder, maar daarvoor moet ik er nog 2 vermaken, omdat ze te lang zijn.

Donderdagavond hebben we nog een begin gemaakt met het glas plaatsen. Triple glas komt erin en de grote ruit woog 100 kg, dat was even zwaar, maar de grote ruiten staan erin. Helaas heb ik geen tijd meer deze week. Volgende week bewoonbaar maken, zodat ik er ik kan verblijven totdat ik weer wat tijd en geld heb om de binnenkant helemaal af te maken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s