22-05-2019

Zo het is weer even geleden, maar nu weer even een update.

Ik heb het de laatste maand erg druk gehad met mijn werk dus weinig tijd gehad om aan mijn TH te werken. Maar de afgelopen weken ben ik buiten beetje bij beetje verder gekomen.

Eerst heb ik nog de waterleiding geïsoleerd en een vorstlint aangebracht, zodat in de winter de waterleiding niet zal bevriezen. Daarna ben ik begonnen met het dichtzetten van de onderkant. Dit doe ik met trespa die ik 2e hands van iemand heb kunnen overnemen en toevallig passen de stroken perfect. Vervolgens kan er zand tegenaan om het op te vullen en later als dat allemaal klaar is zal ik nog een net strookje onder het kurk plaatsen, maar dat is voor nu nog niet belangrijk.

Belangrijker was mijn terras :). Het was erg onhandig tot nu toe om binnen te komen; over een paar osb platen die op een paar balkjes lagen. Ik kon nog net een stoel buiten zetten dus kon ik toch van de zon genieten.

Maar dus 2 weken geleden begonnen aan het terras. Onder de balken heb ik een vijverfolie gelegd, zodat het kan afwateren en eronder droog blijft. Daar dus de balklaag overheen en vervolgens de douglas vlonderplanken. De vlonderplanken die ik had waren 2-zijdig geprofileerd, fijn en grof. Normaal wordt de grove kant boven gelegd, maar ik zat enorm te twijfelen om de fijne kant boven te leggen, maar uiteindelijk na veel overwegen toch de grove kant boven gelegd. Nog een paar plankjes om de boomstammen gezaagd en een mooie kantplank rondom geplaatst.

Ik heb gelijk nog wat zand aangevuld en er een paar stoeptegels opgelegd zodat de opstap wat makkelijker is.

Dat was het voor nu, maar de komende weken gaat er weer volop gebeuren. Ik wil namelijk in juni zoveel mogelijk aan de binnenkant doen. Ik heb daarvoor vrij genomen en wil graag de tegelvloer leggen, stukken en het plafond plaatsen. Dus het zal een drukke maand worden 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s