07-07-2019

Zo na een paar weken hard werken is dan eindelijk de vloer erin en zijn de wanden gestukt.

Sinds de vorige post ben ik eerst begonnen met het leggen van de 2 cm houtvezelisolatie op de vloer met vervolgens een rigidur gipsvezelplaat eroverheen zodat er getegeld kan worden.

Vervolgens hebben we de elektrische vloerverwarming ingelijmd met kerakoll tegellijm. De vloerverwarming is uiteindelijke ‘gewone’ vloerverwarming geworden met 2 zones.

Daarna hebben we de tegelvloer gelegd vorige week zaterdag en op zondag kon ik dan gaan inwassen. Normaal gebruikten we altijd niet-ecologische voegenmiddel, maar nu dus een ecologische variant van kerakoll, dat bleek een hel te zijn. Het was geen fijn spul om mee te werken. De voegen wilde maar niet vol raken en het droogde heel snel op de tegels. Maar goed uiteindelijk ziet het er nog wel ok uit.

De volgende dag ben ik begonnen met het plaatsen van de 5 cm thermoroom platen, dit zorgt voor nog meer isolatie en is tevens de ruimte waar alle inbouwdozen en leidingen in verwerkt worden. Lastig spul. Het zijn stevige platen dus moet je boren, zagen en fresen. Dit geeft echt een enorme zooi en ik was blij toen alles erin zat. Het geeft me altijd wat om over na te denken. Het is dan wel ecologisch die houtvezelplaten, maar echt fijn verwerken is het niet, door de hoeveel vezels die er vanaf komen. Ik ga dus voor een volgende op zoek naar een alternatief hiervoor.

Uiteindelijk zijn we dinsdag begonnen met het stuccen van de leem en dit was ook wennen. Mijn vader heeft wel ervaring met normaal stuccen, maar leemstuc is toch echt iets anders. Het opzetten ging opzich nog wel, maar het afwerken was toch lastig, omdat het nog te nat was. Mijn vader heeft het grof glad gestreken, omdat ik het niet vlak wilde hebben en de volgende ochtend ben ik er met een natte spons over gegaan, want dat is wat er normaal gedaan wordt. De leemstuc werd daardoor donkerder van kleur omdat het zand wat meer naar voren komt. Een andere wand heb ik gewoon zo gelaten en die is wat bruiner van kleur, wat ik persoonlijk mooier vindt. Het eindresultaat is op zich ok, het is wat ruw en grof, maar dat was de bedoeling. Het was de 1e keer met leemstuc dus een hele ervaring rijker. De kleur past ook goed bij tegels vind ik. Na een paar avonden een bouwdroger erin gezet te hebben is het mooi gedroogd (het werd wel erg warm binnen), met hier en daar een scheurtje wat ik eigenlijk niet eens zo erg vind, maar dat is later nog bij te werken eventueel, want wat dat betrefd is leem makkelijk om te repareren en bij te werken.

Gisteren als laatste nog de onderkant van de boeiboorden opgehangen waardoor de buitenkant af is.

Ik had graag het houten plafond er nog in geplaatst, maar dit lukt niet door tijdgebrek dus dat zal pas in september gebeuren denk ik, want nu mag er op de locatie waar ik sta niet meer gezaagd en geboord worden tot eind augustus ivm de vakantie.

Wel zal ik beginnen met het maken van de meubels, zoals de de keuken, kasten en het bedbureau, want ik ga alles zelf maken.

Morgen nog wat afmonteren van de elektra en dan kunnen mijn spullen weer terug erin en kan ik weer terug in mijn TH na de afgelopen weken bij mijn moeder gelogeerd te hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s