9 februari 2020

Hoi allemaal,

tijd weer voor een nieuwe update. Het is alweer 3 maanden geleden sinds de laatste keer en er zijn een hoop dingen gebeurd.

De feestdagen zijn voorbij en een nieuw jaar is weer begonnen.

Het probleem met de houten douchecabine is afgerond. Deze komt er naar veel overwegingen niet in. De cabine die ik heb is niet waterdicht en dit is een te groot risico voor binnen. Ik heb het met de leverancier afgehandeld en ga de cabine verkopen. Mocht je interesse hebben neem dan contact met me op. De cabine is prima voor buiten te gebruiken, maar binnen dus niet.

Dat betekende dus dat de badkamer wat gewijzigd gaat worden en nu gaat er een gewone douchebak in komen en wordt er een gedeelte getegeld. Hiermee ga ik volgende week aan de slag.

Wat ik nu wel (bijna) af heb is de keuken en het kastengedeelte. Ik kan nu dus al mijn spullen kwijt :). De grote uitschuifbare kast was een uitdaging om goed werkend te krijgen en na een 1e versie is de 2e verbeterde versie uiteindelijk een zeer goede oplossing. De kast is wel zwaar dus deze gaat nog elektrisch worden, maar dat is nu (voor mij) nog niet nodig. Het kost gewoon veel kracht om de kast vanuit stilstaande positie in beweging te krijgen, als deze eenmaal rolt dan rolt die bijna vanzelf dus dat werkt prima.

De kast bestaat in totaal uit 4 kasten, waarvan er 3 in het uitschuifgedeelte zitten en 1 hele grote diepe vaste kast. Hierin zit ook de wtw ventilatie-unit ingebouw. Deze heb ik ook meerdere malen opnieuw geplaatst om het geluidsniveau zo laag mogelijk te hebben dat je hoort en dat is uiteindelijk goed gelukt en de unit werkt op zich prima. De afgezogen lucht verwarmt de ingeblazen lucht voor, zodat die lucht niet zo koud is als dat je normaal bij ventilatieroosters zou hebben en bovendien heb je continue ventilatie en verse lucht. Bij de ingaande lucht kun je verschillende filters plaatsen. Nu heb ik er een koolstoffilter in zitter, zodat ook geuren enz. gezuiverd worden. In het voorjaar ga ik het pollenfilter erin zetten, omdat ik helaas hooikoorst heb en het is niet fijn als er pollen binnenkomen via de ventilatie-unit.

Onder de ventilatie-unit zitten 4 grote lades die ik gebruik voor kleding die ik niet zo vaak nodig heb.

Aan de voorzijde van de uitschuifbare kast zit recht de garderobekast met hanggedeelte en eronder een aantal planken voor schoenen en dergelijke. Linksonder heb ik een kast waar ik mijn dagelijke kleding heb liggen zodat ik daar bij kan zonder de kast telkens open de hoeven schuiven. Daarboven heb ik nog niks, maar dat wordt waarschijnlijk een klein vitrine voor mijn souvenirs en dergelijke.

Aan de binnenkant zit ook nog 1 kast. Er staan wel wat dozen in, maar ik heb er voor de rest nog geen invulling aan gegeven.

In de kast zit dus ook de meterkast die zo gelijk helemaal weggewerkt is en toch toegankelijk.

Dat was het weer voor nu. Volgende update komt over een paar weken als de badkamer klaar is (hoop ik 🙂 )

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s