23-10-2020, de badkamer

Het is even geleden, heel lang geleden eerlijk gezegd, alweer 8 maanden sinds de laatste blog.

Er is een hoop gebeurd in die tijd en ook veranderd. Ik had in die tijd altijd de hoop en ambitie om geheel klaar te zijn, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Het zijn ook niet echt essentiële dingen die nog gedaan moeten worden, vandaar ook dat het wat minder vordert. Maar vooral doordat ik veel heb moeten werken vanaf april heb ik weinig tijd gehad en dat heeft voor de meeste vertraging gezorgd.

Ik had graag foto’s willen plaatsen van het geheel als helemaal klaar, maar dat zal pas tegen het einde van dit jaar zijn. Nu zit ik even een paar dagen thuis dus toch maar een update.

In februari zijn we begonnen met de badkamer. De oorspronkelijke houten douchecabine die er zou komen is vervallen en ondertussen gelukkig verkocht. Het idee bleek achteraf gezien misschien niet het beste en door technische moeilijkheden heb ik daar dus uiteindelijk vanaf gezien. In plaats daarvan is er een gewone douchecabine gekomen. Hiervoor heb ik eerst een deel van de voorzetisolatie weggehaald en gipsplaten tegen de houten wanden gemaakt, zodat er getegeld kon worden. Uiteindelijk heb ik voor een mooie houtlook tegel gekozen, waardoor het toch nog natuurlijk oogt.

De douchebak is een antracietkleurige bak geworden, met reliëf, waardoor het wat rotsachtig lijkt en een meer natuurlijk look ipv zo’n lelijke witte bak. De kraan en de douchewand zijn ook zwart, omdat ik de normale glimmende chroom of aluminium ook niet mooi vindt.

De douche is dus al een tijd klaar en werkt prima icm de clage elektrische doorstromer. Goede temperatuur en genoeg druk, wel minder als bij een normale situatie, maar meer dan genoeg.

Vervolgens de kastjes in de badkamer. Als eerste de wastafel. Dit is een mooie wastafel van een grote kiezel/rots die ik erg mooi vindt. Daaronder een kastje gemaakt met een beuken blad ( die ik nog had liggen en een rond kastje van kastanje plankjes. Het was een uitdaging om de ronde deurtjes te maken, maar uiteindelijk is dit goed gelukt

Helaas keek ik vorige maand in het kastje en zag dat 1 van de aansluitingen lekte, misschien niet helemaal goed aangedraaid en dus was het nat en heb ik het tussenplankje er voor nu even uitgesloopt. Ik ga hier nog een nieuwe voor maken. En natuurlijk de aansluiting nu helemaal goed vastgezet. Ik moet trouwens bekennen, dat ik tot nu toe de wastafel nog niet gebruikt heb en nog steeds de wasbak in de keuken gebruik. Ik ben daar zo aan gewend geraakt en moet dat nog afleren :P.

Het laatste kastje is de opbergruimte in de douche. Geheel gemaakt van kastanje plankjes met ook een mooi golvend beuken blad erop. Er is ruimte genoeg voor de vuile was en de stofzuiger onderin en boven, handdoeken enz. Bovenop het kastje is nu ruimte waar mijn souvenirs staan opgesteld.

Resten nog een paar klusjes in de badkamer: het composttoilet, staat ook al maanden gereed voor installatie, maar ik wil eerst de deur van de badkamer erin hebben. Die moet dus nog gemaakt worden. Nog een plintje schilderen, wat kitten en nog een rolgordijntje voor het raam. Dus veel is het niet, maar het is er dus nog niet van gekomen.

Vooral het uitkiezen van raamdecoratie was lastig. Ik wil het liefst iets ecologisch, maar het moet wel verduisterend zijn en betaalbaar en dat bleek dus lastig en bovendien is het is gewoon heel duur. Ik ga nu dus voor plisse gordijnen, die ook nog extra isoleren dus dat is dan toch ook weer goed. Ik heb kleurmonsters besteld, dus hopelijk kan ik die binnenkort bestellen en dan kunnen eindelijke de tijdelijke gordijnen weg :).

Na de badkamer was het de beurt aan het bedbureau, die in een volgend blog staat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s