De laatste loodjes

Zo, na 3 jaar is dan eindelijk mijn Tiny House helemaal af dus dit wordt mijn laatste blog over de bouw ervan.

Het is alweer meer dan een jaar geleden sinds de laatste blog en de laatste loodjes hebben het langst geduurd. Er was nog een hele waslijst met dingen die er moesten gebeuren voordat het uiteindelijk helemaal af was, maar vorig week was dan eindelijk het laatste project; het toilet eindelijk afgerond.

Een opsomming wat er allemaal sinds de laatste post gedaan is:

Ik denk dat het eerste wat ik gedaan heb is een nieuwe koelkast (a+++) in de keuken geplaatst en vervolgens nog een extra kast erboven gemaakt. Tip: een a+++ koelkast is dan zuinig en ze maken weinig geluid, maar wel heel lang, een minder zuinige koelkast gaat meestal maar een paar minuutjes aan, maar deze staat 15-20 min aan een stuk aan. Zoals gezegd het geluid is erg zachtjes en je went er wel aan, maar echt top is het nu ook weer niet. Bovendien slaap ik 1 m van de koelkast. Maar ja dat is een Tiny House met weinig ruimte nu eenmaal iets wat kan gebeuren. In mijn volgende huis zal ik dat zeker niet meer zo doen.

Daarna ben ik druk bezig geweest met het ontwerpen en het bouwen van een tiny house voor een klant. Op mijn nieuwe site kun je daar meer van zien en ben je nog op zoek naar een ontwerper/bouwen voor een tiny house dan kun je contact met mij opnemen via mijn site:

www.biobasedwonen.nl

Vervolgens was het al september vorig jaar en had ik mezelf als doel gestel om nu toch zo rond de kerst wel klaar te zijn. Ik had wat meer tijd nu en ben dus aan de slag gegaan.

Ik heb voor het eerst zelf een deur gemaakt van eiken hout. Dit is eigenlijk helemaal goed gelukt en het resultaat is er zeker, maar je merkt dat sommige dingen met de handmachines die ik heb toch niet altijd zo makkelijk is en ook wat meer voorzichtigheid vereist. Ik hoop in de toekomst wat betere vaste machines te kunnen aanschaffen om naast tiny houses ook leuke meubels te kunnen maken, zoals ik nu ook al doe, maar dan op een wat makkelijkere manier.

Na de deur heb ik eindelijk de tegeltjes bij de keuken en achter de wastafel geplaatst. Ik heb heel veel verschillende ideeën gehad over wat ik nu daar wilde en ook toen ik eindelijk beslist had om tegeltjes te doen, welke tegels. Maar uiteindelijk gekozen en ik ben erg blij met het resultaat. Het is een tegel met mooi doorlopend natuurlijk en kleurrijk motief dat zorgt voor wat kleur bij de andere natuurtinten.

Vervolgens het meest complexe project. Het tv-meubel/klaptafel.

De tv kon maar op 1 plek en die plek is precies bij mijn raam. Daar een tv voor dat is niet mooi en zou de uitkijk belemmeren dus heb ik de tv op een tvlift gezet, zodat die omhoog kon komen, wanneer nodig en anders uit het zicht. Dat was het makkelijke deel. Vervolgens moest er een afwerking omheen om de tv uit het zicht te houden, maar dit moest tevens mijn eettafel worden. Dus werd het een klaptafel. Na een hoop uitgeprobeer met verschillende types scharnieren en manieren om de tafel te ondersteunen is dit project uiteindelijk ook met succes afgerond en heb ik na 3 jaar eindelijk een tafel :). Ik heb zelfs een extra extensie gemaakt die ik aan de tafel kan maken, zodat je ook gezellig met zijn 3-en aan tafel kunt zitten wat erg gezellig was met de kerstmis.

Toen was het dus kerst en het laatste project, het toilet moest nog gebeuren. Ik heb lang getwijfeld of ik nu een composttoilet ging maken of dat ik mijn huidige toilet ging behouden. Uiteindelijk voor dat laatste besloten, omdat ik mijn woning toch ga verkopen ergens de komende jaren en een gewoon toilet is dan wat meer standaard.

Ik had een staande pot met zo’n lelijk wit reservoir erachter. Die wilde ik dus wegwerken. Ik heb hier uiteindelijk dezelfde kastanjeplanken voor gebruikt als de rest van de meubels. Het lastige hierbij was dat er weinig ruimte zat tussen het reservoir en de toiletbril als die omhoog stond. Dus hier moest ik de plankjes een heel stuk dunner zagen. Tevens om een wat hoger plateau te krijgen als de bovenkant van het reservoir heb ik de bediening van de knop moeten verlengen met wat draadeinden, maar dat is gelukt en het werkt perfect.

En dan zijn we nu rond. Binnen is het nu eindelijk een thuis geworden ipv een huis in ontwikkeling dat nooit af leek te komen.

Dus nu op naar het volgende project!

Ja, inderdaad net af en dat al het volgende. We gaan met een klein groepje proberen om een vaste plek te creëren waar we kunnen wonen en nog veel meer. Nu zitten we allemaal op een camping en dat is prima, maar toch een tijdelijke oplossing. Ik denk dat heel veel tiny house bewoners dit kennen. Maar plaatsen zijn schaars en de ontwikkeling gaat niet in elke gemeente zo snel of helemaal niet. Gelukkig hebben we wat positieve ontwikkelingen hier dus ik heb goede hoop dat het hier moet gaan lukken om een mooie vaste locatie te ontwikkelen om te kunnen gaan wonen.

En voor mij hoort daar dan een nieuwe woning bij. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren tijdens de bouw van mijn huisje en ook nu ik probeer hiermee verder te gaan om tiny houses voor andere mensen te maken kom je altijd weer nieuwe ideeën en ontwikkelingen tegen.

Mijn huis zoals het nu is, is prima voor wat het is, maar in de afgelopen jaren zijn er nieuwe ideeën en behoeftes ontstaan waardoor een volgend huisje en weer heel anders zal uit zien.

Maar nu nog maar even een paar jaar genieten van mijn nieuwe huisje.

En mocht je dus nog een ontwerpen/bouwer zoeken. Kijk dan eens op mijn site

www.biobasedwonen.nl

Bedankt voor het volgen van mijn blog en misschien tot de volgende bouw!

Hieronder een laatste rondleiding door mijn huisje:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s