Dag 14-15

Zo gisteren ben ik heel de dag bezig geweest met het isoleren van het dak. Kost veel tijd op alles te op maat te zagen en het was dus veel werk, maar aan het einde van de dag was heel het dak gevuld met isolatie. Je krijgt het al bijna warm als je ernaar kijkt.

Vandaag weer hulp gehad van Dion en dat kwam zeer goed uit. Samen hebben we het dak boven het terras kunnen maken wat alleen een onmogelijke opgave zou zijn. We waren begonnen met het op maat zagen van de balken en die voorzien van uitsparingen, zodat de balken in elkaar zouden vallen. We hebben het eerst op de grond in elkaar gezet om te zien of het paste. Toen dat goed was zijn we begonnen met het boven in elkaar te zetten. Met behulp van een paar stempels ging dat eigenlijk behoorlijk snel en eenvoudig. Toen dat stond moesten er de houten palen nog onder. Omdat het boomstammen zijn die niet recht zijn en ook dikte varieert was het even lastig om te kijken hoe we die goed passend konden zagen. Tevens omdat de boomstammen 2 x schuin lopen ipv recht. We zijn eerst maar wat gaan eten en toen hebben we aan de zijkant eerst maar wat agepan platen geplaatst.

Daarna hebben we nog een poging gewaagd en na goed meten was de 1e vrij goed gelukt. Dit was ook de rechtste boomstam. Vervolgens kwam de kromme boomstam. Uiteindelijk is die ook gelukt. Het was lastig, maar uiteindelijk dan toch gelukt. Hiermee is eigenlijk het laatste constructieve deel geplaatst. Het was ook tevens wel een van de zwaarste dingen om te doen, omdat de boomstammen behoorlijk zwaar waren. Maar gelukkig kwam Dion dus helpen en is het allemaal goed gekomen en staat nu het geraamte van de luifel.

Morgen verder met de platen tegen de gevel en op het dak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s