15-09-2019

Deze week eigenlijk alleen maar in de tuin bezig geweest. Ik wil graag eerst weten hoe het met mijn douchecabine afloopt voordat ik binnen verder ga, dus voorlopig eerst nog even buiten verder.

Eerst heb ik de houten wandjes rondom afgemaakt waar het zand tegenaan komt. Ik heb namelijk een berg zand van 5 m3 achter in de tuin die het gevolg was van het uitgraven voor mijn TH. Het idee was omdat in de tuin te verwerken en om zodoende meer hoogte en wat gloeingen in de tuin te krijgen, zodat het niet allemaal zo plat is.

Nadat de wandjes er stonden begonnen met het zand van de berg te rijden naar de tuin. Het was nogal een berg dus het heeft vele kruiwagens gekost voordat de berg weg was, maar tijdens de opscheppen van het zand kwam ik opeens een nestje babykonijntjes tegen. Ik had een hol gezien in de berg, maar geen idee of die in gebruik was of niet. Dus wel! Ik heb de babykonijntjes tijdelijk in een emmer met wat zand gezet en wat gedroogd gras erbij, zodat ze wat beschut zaten. Het nest en het holletje waren immers helemaal weg dus kon ik ze daar niet laten zitten. Na wat googlen over of het eventueel nut had om ze toch in de buurt van het holletje te zetten besloten om de dierenambulance te bellen en die vertelde me om ze naar de dierenopvang te brengen. Aangezien de moeder maar 2 x per dag komt en het nestje dus in een diep holletje zit voor de veiligheid van de kleintjes en dat nu dus weg is, zijn ze niet meer veilig alleen.

Dus ’s avonds naar de dierenopvang gebracht en hopelijk komt het goed met ze.

De volgende ochtend. Ja daar liep moederkonijn dan rond op zoek naar de kleintjes. Die waren er dus niet meer. Ik vond het wel zielig, maar ze wegbrengen was de enige oplossig waarbij de kleintjes nog een kans hadden hoe jammer het ook is.

De volgende dag mijn hekje en poortje gemaakt aan de ene kant van mijn TH, zodat het afgesloten is naar achteren. Gisteren uiteindelijk nog 5 m3 tuinaarde gehaald en in de tuin gereden, om zo de ophoging af te maken. De grond van de berg die ik er eerst in gereden had was namelijk grond waar niks op groeit dus vandaar dat ik er nog een laag tuingrond overheen heb gedaan.

Dat was het voor deze week. Tot de volgende keer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s