23-10-2020 Bed-bureau

Na de badkamer ben ik begonnen met mijn bed-bureau combinatie. Het is een tavoletto 2 persoons uitvoering, met een bureau en omklapbaar naar een 2persoonsbed van 140cm breed.

Op zich was het redelijk makkelijk te maken. Je koopt de onderdelen en vervolgens kun je met de tekening de houten onderdelen meten zagen en de gaten op de juiste plek boren. Ik heb gekozen voor populieren multiplex voor de hoofdombouw en een beuken bureau en bovenblad.

Nadat alles gezaagd was, heb ik de diverse delen in elkaar gezet en daarna geolied.

Een paar weken daarna heb ik samen met Dion het bed thuis in elkaar gezet, dat ging op zich redelijk goed, alleen het veergedeelte vastzetten was even wat lastig, maar uiteindelijk ook gelukt.

De 1e nacht had ik nog mijn oude 1persoonsmatras. Ik had dat gewoon los erop liggen en vervolgens het bed naar boven geklapt. Dat was dus niet handig, en er was een stuk klem komen te zitten en omdat je er zo moeilijk bij kunt kostte het nogal wat tijd om het los te krijgen. Wel gelukt uiteindelijk, maar het was niet eenvoudig.

Daarna gelijk maar wat kofferriemen besteld om het matras en dekbed vast te kunnen zetten en dat werkt prima. Heb bed heb ik al een half jaar in gebruik en het werkt nog prima. Het is ook totaal geen moeite. Je kunt gewoon de kussens en dekbed erop laten en vastzetten met de kofferband en vervolgens naar boven klappen en je kunt achter je bureau gaan zitten en viceversa. Voordeel is dat je een groot bureau hebt van 2 m lang, waar je dus makkelijk met zijn 2en aan kunt werken. Ik vindt het de ideale oplossing voor een tiny house, maar ik heb het in nog geen een ander huisje gezien tot nu toe.

Ik heb ook nog een klein bijzettafeltje gemaakt met wat opbergruimte ernaast voor naast de bank, hier kan ik wat spullen in kwijt en doordat er rollertjes onderzitten, is het makkelijk weg te schuiven en als klein tafeltje te gebruiken, maar ik moet het nog steeds oliën, dus nog niet als zodanig in gebruik.

Ook de tuin heeft lekker gebloeid van de zomer en er bloeien nu nog steeds diverse bloemen. Ik had een aantal vaste planten en heb eind mei een hoop biologische bloemzaden gezaaid en na lang wachten was het resultaat wel erg mooi, maar voor volgend jaar ga ik ook wat bloembollen zaaien zodat er ook eerder in het jaar wat kleur is.

Ik heb ook nog een mooie schuur in de tuin gebouw, maar daar komen de foto’s pas van als het wat opgeruimd is achter in de tuin 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s